Historien om Midnight

Startede tilbage omkring 1975 under navnet Stars og bestod da af:

Lars Larsen, sang
Jens Gadeberg, bas
Per Ringgård, guitar
Ole Bjerregård, orgel
Flemming Frostholm, trommer

Efter nogen tid blev der lidt uoverensstemmelser mellem Per Ringgård og resten af gruppen, så kom i stedet Finn Borre Andersen med på guitar. Efter kort tid overtog han orgelspillet og Erik Gramstrup kom med på guitar.

Omkring 1978 skiftede de navn til Midnight og da var de:

Lars larsen, sang
Jens Gadeberg, bas
Finn Borre Andersen, orgel
Erik Gramstrup, guitar
Flemming Frostholm, trommer

Flemming var ikke med så længe. Han forelskede sig hovedkulds til et skolebal de spillede til på Thyholm og det tog al hans tid. I stedet kom der er trommeslager med fra Nykøbing Mors der hed Ole Bækhøj .

I 1979 kom Jørgen Bådsgård med på bas i stedet for Jens Gadeberg og Ib Kærgaard kom med på trommer.

Midnight 1979

Ib:

”Vi spillede tidens musik, alt muligt både dansk og engelsk sproget. Det var jo tiden med de store halballer. F.eks. i Hurup var der mellem 1000 og 1100 mennesker hver gang. Der var her i Sydthy bl.a. Møllekroen i Hurup, 3 steder i Agger, Morup Mølle, ja op til 6 steder samtidig med fulde huse. Vi spillede over det meste af Jylland bl.a. ”Dancing Palace” i Viborg, Låsby Kro og ”Romantica” i Herning, men også enkelte gange på Fyn.

En vinter gik vores gamle Hanomag i stå nede midt i Jylland og vi sad flere timer i 10-15° frost. Vi fik ringet efter Falck fra en gård, men blev kørt til stationen og kom med toget ved 5-tiden om morgenen”

Midnight ca 1981 med Jess Stæhr

På bas var der flere udskiftninger. I 1980 blev det Jess Stæhr, der boede i Snedsted, og da begyndte der rigtig at komme gang i det. Han var en meget dygtig bassist, men han måtte for ofte melde afbud fordi han skulle spille med store navne som Kim Larsen, Bifrost og Lone Kellerman, så han blev i 1981 erstattet af bassisten Per Bredahl.

I 1982 stoppede både Lars Larsen og Per Bredahl og Thylands Avis skrev en artikel med overskriften ”Midnight har fået ny besætning” og det så sådan ud:

Midnight 1982 Med Dorit og Jan

Finn Borre Andersen, keyboard
Erik Gramstrup, guitar
Jan Juhl, bas
Ib Kærgaard, trommer
Dorit Mikkelsen, sang

Finn:

”Og så var det først det virkelig begyndte at forandre sig. Vi lavede det helt store skift da Dorit kom med. Da begyndte vi at spille ”tøsedrenge-musik”, da ændrede det sig virkelig, vi fik simpelthen så meget at lave”

Til ”Thylands Avis” fortalte Finn i august 1982:

” Det er trange tider for dansebands. I de senere år er antallet af dansesteder reduceret. Mens mange bands sukker efter jobs, kan Midnight notere 100 jobs i kalenderen om året, eller 2 gange om ugen.

Men vi glæder os til at holde rigtig premiere med det nye band. Når vi skal spille til byfesten i Hurup er alt klar, og i løbet af efteråret regner vi med at indspille vores første plade”

Det med pladeindspilningen blev desværre ikke til noget.

I 1983 stoppede Dorit Mikkelsen og hun blev erstattet af Helle Andersen. I 1984 stoppede Erik Gramstrup og Ib Kærgaard. Erik flyttede til Nordjylland og kom med i gruppen Domino. Ib begyndte at spille en del duo-jobs med Jens Peter Knudsen, var med Gerhard Mark et par måneder i Norge og spillede i ni måneder med Keld og The Donkeys og kom i 1998 med i Matadors.

Finn:

”- og så stoppede vi simpelthen Midnight og jeg begyndte at spille i Peanuts, da manglede de en keyboardmand, men det gik ikke så godt, så vi blev enige om at lave Peanuts om til Midnight igen.”

Og det blev med følgende besætning:

plakat

Jørgen Nørgård. trommer
Leif Pinholt, guitar
Finn Borre Andersen, keyboard
Helle Andersen, sang
Jan Juhl, bas

Jan Juhl senere udskiftet med John Christiansen og i længden var det upraktisk med Jørgen, der boede i Tilst ved Århus. I stedet kom en dygtig trommeslager med fra Aalborg der hed Rune Eriksen, men det gik desværre ikke så han blev erstattet af Ib Berndtsen, han var med til gruppen stoppede i 1994.

Finn:

I 1992 og de to følgende år indspillede vi numre og indsendte dem til Grand Prix, uden at komme med.

Da begyndte markedet at ændre sig, der var ikke alle de der baller, der var kun de der weekendsteder i Sønderjylland fredag-lørdag til kl. halv fem. Så begyndte vi i stedet at spille til store firmafester, men det var der jo ikke så meget af. Vi havde to med fra Aalborg og vi havde 2 busser og der var simpelthen så mange udgifter ved det. Så begyndte Leif og jeg at spille ved siden af som Midnight Duo, og det har vi gjort siden og det går virkelig godt. Det gi’r flere muligheder også til private fester”

Midnight 2016

Bandet til dette års 60´Halbal i Thy, er sammen sat af:

Helle Andersen, sang
Finn Borre Andersen, keyboard
Leif Pinholt, guitar
Jan Juhl, bas
Ib Kærgaard. trommer

foto2

Midnight 2016

Vi skal nok lige øve et par dage, da det er længe siden vi har spillet sammen, men vi glæder os til at genopleve det gamle Midnight igen.

Midnight 2017

Midnight 1982 Med Dorit og Jan

Midnight 1982

Dorit Salomonsen, sang
Erik Gramstrup, guitar og sang
Finn Borre Andersen, keyboard og sang
Jan Juhl, bas og sang
Ib Kærgaard, trommer

Fra bogen "Pop og Pigtråd", af Tonni Brun